Skip to Content
News

Visitors can access improved parking lot uphill of Helen Hunt Falls beginning June 2

City of Colorado Springs
City of Colorado Springs

COLORADO SPRINGS, Colo. (KRDO) -- Crews completed construction on an upper parking lot in North Cheyenne Cañon Park.

Construction completed Tuesday on the existing gravel parking lot located uphill of Helen Hunt Falls at the intersection of North Cheyenne Canyon Road, high Drive, and Gold Camp Road.

The parking lot has newly resurfaced asphalt, 94 designated spaces, including four accessible spaces.

City of Colorado Springs

According to the City, visitors can access the parking lot beginning Wednesday.

While Gold Camp Road is open, North Cheyenne Canyon Road remains closed on weekdays while additional parking improvements are completed within North Cheyenne Cañon Park.

Monday, the Parks & Recreation Department announced the improvement project in North Cheyenne Cañon Park was delayed due to recent wet weather.

As of now, North Cheyenne Canyon Road, from the Starsmore Visitor and Nature Center to Helen Hunt Falls is closed through June 18, weather and construction dependent.

Colorado Outdoors / Colorado Springs / Lifestyle / Local News / Traffic
Author Profile Photo

Shelby Filangi

Shelby is a digital content producer for KRDO.com. You can learn more about Shelby here.

Comments

1 Comment

  1. I wonder how the city is going to feel when they are asked to compensate homeowners lower down in Cheyenne Cañon for damages due to increased runoff? Numerous pleas were made for permeable surfaces to be used on Gold Camp Road during the public meetings for the North Cheyenne Cañon Park Master Plan in 2018. Obviously that particular “citizen input” was of little interest and not deserving of attention. Such permeable surface parking lots are to be found at Red Rock Canyon Open Space, where downstream flooding is not an issue. But not here. Go figure. There as so many compelling reasons to keep our parks and open spaces as natural in appearance and as safely-designed against the elements as possible. In the end this parking lot may end up costing the tax-payers of Colorado Springs far more than it’s initial outlay.

Leave a Reply

Skip to content